Działający od 2008 r. ośrodek narciarski Chyrowa-Ski znajduje się przy stoku o szerokości 130 m., otoczony wzgórzami Chyrowej i Dani. Znajdująca się tu restauracja oferuje klasyczną kuchnię domową, ale wzbogacona o liczne dania regionalne. Można tu próbować różnego rodzaju pierogi (polecane z mięsem ze skwarkami), barszcz czerwony, żur, placki ziemniaczane, żeberka czy gołąbki w sosie grzybowym. Ale ewenementem kulinarnym kuchni jest serwatczanka czyli zupa z serwatki z chrzanem, jajkiem i wędzonką. Jak utrzymują mieszkańcy Dukielszczyzny, najlepsza przyrządzana jest tylko w tej części Beskidu Niskiego. Ten miejscowy specjał, szczególnie wskazany w okresie zimy, czeka jeszcze na odkrycie smakoszy.
Z pobliskim drewnianym szałasie serwowane są z kolei dania z kuchni polowej, kiełbaska z ogniska, potrawy z grilla oraz grzane wino i piwo.
Projekt Nowoczesne narzędzia wsparcia rozwoju turystyki dla małych destynacji turystycznych w Polsce (Pogórze Dynowskie) i na Słowacji (okres Svidnik) współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz budżetu państwa za pośrednictwem Euroregionu Karpackiego w ramach Programu Współpracy Transgranicznej Rzeczpospolita Polska – Republika Słowacka 2007-2013.
Strona www.karpaty.turysyka.pl została rozbudowana w ramach zadania publicznego pn. "Rewitalizacja Drogi św. Jakuba na Podkarpaciu - VIA REGIA" współfinansowanego ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki.