Przysłup 1 Wetlina,Województwo podkarpackie Polska 38-608 500 031 466 czynna w sezonie letnim 8.00–22.00, poza sezonem 11.00–20.00 Contact
Gdzie zjeść
Change location
Kucharz w oberży podjął się nie lada wyzwania i stworzył własne, bieszczadzkie śniadanie bardzo wypasione, składające się z zestawu: boczek, parówki, jaja sadzone i placuszki ziemniaczane. Na ciepłe danie obiadowe można wybierać z dań kuchni Pogranicza: fuczki (placki kapuściane ze śmietaną bądź sosem czosnkowym), fuczki z baraniną, pierogi bojkowskie (z kaszą gryczaną), razowe pierogi huculskie smażone z bryndzą. W drewnianej oberży można wybierać z dań kuchni narodów, np. litewski chłodnik z botwinki z jajem, zupa czosnkowa z grzankami rodem ze Słowacji. Ale są i własne pomysły na dania bieszczadzkie: pierogi Biesisko, kotlet Biesisko (schab zapiekany z serem, jajo sadzone) czy tak popularny w regionie placek ziemniaczany „po bieszczadzku” z gulaszem.
Projekt Nowoczesne narzędzia wsparcia rozwoju turystyki dla małych destynacji turystycznych w Polsce (Pogórze Dynowskie) i na Słowacji (okres Svidnik) współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz budżetu państwa za pośrednictwem Euroregionu Karpackiego w ramach Programu Współpracy Transgranicznej Rzeczpospolita Polska – Republika Słowacka 2007-2013.
Strona www.karpaty.turysyka.pl została rozbudowana w ramach zadania publicznego pn. "Rewitalizacja Drogi św. Jakuba na Podkarpaciu - VIA REGIA" współfinansowanego ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki.