Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/proca176/domains/karpaty.turystyka.pl/public_html/libraries/rokcommon/RokCommon/Service/ContainerImpl.php on line 460

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/proca176/domains/karpaty.turystyka.pl/public_html/libraries/rokcommon/RokCommon/Service/ContainerImpl.php on line 461
Karczma Polska

Karczma Polska

Karczma Polska

ul. Partyzantów 2, 39-300 Mielec

Tel.: 17 788 15 05

E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

czynna poniedziałek-piątek od 9.00 do ostatniego klienta, sobota-niedziela od 12.00 do ostatniego klienta

 

Jest to restauracja, położona tuż przy lesie, wyróżniająca się oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą, swojskim klimatem i romantyczną architekturą ogrodu. Na oryginalność karczmy składa się przede wszystkim drewniana architektura, kamienne ściany i wykonane przez górali meble oraz płaskorzeźby. Do dyspozycji są cztery sale: „Pod Aniołami”, „Sielska”, „Kresowa” i „Sarmacka”. Jak nazwy wskazują, każda nich ma inny wystrój i charakter. Szef kuchni Grzegorz Bednarczyk zaprasza na potrawy wywodzące się z tradycji kuchni regionalnej, polskiej i kresowej. W menu znaleźć można dania z mięs, grzybów, ryb, dziczyzny oraz potrawy mączne.

Do tradycji kresowej nawiązują „Karczmiany Wisielec” czyli szaszłyk z polędwiczki, karkówki, boczku i cebuli czy też „Kacza pierś z czarną porzeczką” będąca pieczoną w piecu porcja kaczki z musem z czarnej porzeczki i czerwonego wina, podobnie jak pierś z bażanta w sosie wiśniowo-orzechowym, zając w rydzach i pieczona kaczka po polsku z nadzieniem z jabłek. Różnorodność tradycji przekłada się także w ofercie dań: czenaki to litewska zupa z pieca, węgierska gulaszowa w kociołku, ale i polska kwaśnica z żeberkiem, zupa szczawiowa z jajkiem czy zupa z leśnych grzybów z lanymi kluseczkami. To miejsce oferujące dania z baraniny, jagnięciny, cielęciny oraz wołowiny. Na smakoszy czekają flaczki wołowe, sandacz po polsku, żeberka duszona z cebulką sosie własnym, golonka z pieca z warzywami oraz regionalne pampuchy i podpłomyki.

Na niewielkim obszarze wokół karczmy rośnie około tysiąca roślin składających się z 300 gatunków różnych kwiatów, krzewów, ziół i drzew. Drewniana architektura, kamienne mostki, ruiny, rosarium, oczko wodne z kaskadą i strumyk nadają ogrodowi romantyczny charakter.

 

Więcej informacji znajdziecie na stronie

http://www.karczma-polska.pl/

JAKA PODODA?

ZNAJDŹ NAS :   envelope    social facebook circular button

Polityka prywatności