Pensjonat Karczma u Karnasów
Znak firmowy właścicieli karczmy to solidne, duże dania po zjedzeniu których nie ma szansy najmniejszy głód. Preferowana w kuchni jest tradycja regionalna i polska, stąd też i takie przystawki, jak ser owczy grillowany z żurawiną oraz tatar z pstrąga wędzonego na grzance. A dalej można wybierać: kwaśnica na żeberku wędzonym, wątróbka drobiowa duszona z cebulką i jabłkiem, jagnięcina w sosie śmietanowo-czosnkowym czy baranina duszona w porach. Warto zamówić także zupę z dzika w kociołku czy sarninę pieczoną w sosie z czarnej porzeczki.
Przy karczmie z sukcesem prosperuje własna wędzarnia wędlin i ryb. Ci, co mieli okazję próbować dobrze uwędzonej kiełbasy, boczku, szynki, polędwicy, karkówki czy żeberek, podkreślali ich tradycyjny i wyborny smak. To miejsce warte do odwiedzenia również przez smakoszy ryb. I to nie tylko, że zjeść tu można zupę rybną, pstrąga gotowanego na parze w warzywach, pstrąga smażonego czy też filety z suma. W „Barze na Stawach” w Krzywem (5,5 km od Cisnej w kierunek Wetlina) można zamówić pstrąga prosto z wody, z własnego stawu. Na smakoszy czekają też pstrągi i sumy smażone, wędzone oraz grillowane.
Organizowane są także imprezy plenerowe połączone z wędkowaniem, grillowaniem i nauką wędzenia ryb.
Pensjonat-Karczma Karnasów38-607 Cisna 48A, czynny codziennie 8.30–22.00
+48 667 910 010, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., www.ukarnasow.pl